donderdag, 31. januari 2019 - 10:20 Update: 31-01-2019 12:17

Veel glijpartijen met blikschade op Nederlandse wegen

Veel glijpartijen met blikschade op Nederlandse wegen
Foto: EHF
Hoorn

Vanwege de winterse omstandigheden op de Nederlandse wegen zijn er donderdag door het hele land diverse glijpartijen geweest waarbij auto's vooral blikschade opliepen. Door deze ongevallen en door de gladde wegen ondervindt het verkeer in de ochtendspits landelijk veel hinder.

Verkeersinfarct rond Hoorn door gladde wegen

'Vlak voordat de ochtendspits van donderdag goed en wel begon trokken er sneeuwbuien over de kop van Noord-Holland. Dit zorgde voor gladheid op het ijskoude wegdek van de wegen rond Hoorn. Op de Westfrisiaweg (N307) en de Provincialeweg (N506) is het verkeer richting de A7 compleet vastgelopen tijdens de ochtendspits van donderdag. Op beide wegen liep de vertraging op tot ruim een uur', zo meldt de ANWB donderdag. 

Spitsstroken A2 in Limburg dicht door gladheid

'Tijdens de ochtendspits van donderdag zijn de spitsstroken op de A2 in Limburg niet open gegaan vanwege de gladheid. Tussen Urmond en Echt zorgt deze extra rijstrook aan de rechterkant van de weg tijdens de spits normaalgesproken voor de benodigde extra capaciteit. Omdat deze strook niet open kon door heeft het verkeer zowel richting Maastricht als richting Eindhoven zo'n drie kwartier vertraging', aldus de ANWB.

Categorie:
Provincie: