donderdag, 7. maart 2019 - 13:12 Update: 07-03-2019 13:14

Groot vals geld onderzoek levert drie nieuwe aanhoudingen op

vals-eurobiljet
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Almere/Utrecht

In een groot rechercheonderzoek gedraaid door de politie van de eenheid Midden-Nederland naar de productie, handel en distributie van valse bankbiljetten zijn afgelopen weken opnieuw verdachten aangehouden. 'Deze drie verdachten zitten in voorarrest', zo heeft de politie laten weten.

Spoor naar Almere

Het onderzoek dat sinds juni 2018 gaande is, komt voort uit een onderzoek naar het uitgeven van vals geld in Helmond. Sporen leidden toen naar Almere. Vanwege het internationale karakter en het feit dat de geproduceerde valse biljetten in heel Europa zijn aangetroffen, werkte de recherche nauw samen met Europol, de Marechaussee en De Nederlandse Bank.

Eerste 6 verdachten

De eerste zes verdachten die op 30 januari tijdens een actiedag werden aangehouden, zijn inmiddels voor de raadkamer verschenen. Deze besloot dat ze allen dertig dagen langer vast blijven zitten.

Hologrammen

Tijdens de actiedag in januari zijn er tien doorzoekingen geweest en op nagenoeg alle locaties in Almere werden goederen aangetroffen die nodig zijn voor de productie, handel en distributie van vals geld: printers, cartridges, hologrammen, enveloppen, wenskaarten, postzegels, adreslabels. 

Valse biljetten

Daarnaast werd voor ruim 300.000 euro aan valse 50 en 20 euro biljetten aangetroffen. Ook werden 1751 pillen MDMA, 535 gram cocaïne en 390 gram hasj en diverse goederen (zoals telefoons, bankpassen en doosjes sigaren) welke van diefstal afkomstig waren, aangetroffen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):