donderdag, 7. maart 2019 - 18:19 Update: 07-03-2019 18:23

Duizenden hennepplanten in bedrijfsloodsen gevonden

Duizenden hennepplanten in bedrijfsloodsen gevonden
Foto: Archief FBF.nl
Roosendaal

Woensdag heeft de politie in een verzamelgebouw op de kruising van de Rechtzaad en het Scherpdeel ruim 2.600 hennepplanten en 60 hennepstekken aangetroffen. De kwekerijen zorgden voor een zeer dreigend gevaar voor de omgeving.

De politie kwam de hennepkwekerijen op het spoor na een tip. Woensdag werd een onderzoek gestart in het bedrijfspand. In een van de delen van het verzamelgebouw troffen agenten acht verschillende kweekruimten aan. Hierin was het hele kweekproces terug te zien, van stekjes naar kleine en grote planten, tot oogstrijpe hennepplanten. In totaal werden hier 2.250 planten aangetroffen. Een medewerker van een elektriciteitsbedrijf stelde vast dat op een gevaarlijke manier buitenom de meter stroom werd afgenomen. Dit bedrijf zal nog aangifte doen vanwege de diefstal van de stroom.

Ruimingsbedrijf

In een ander deel van het verzamelgebouw werden nog eens drie kweekruimten met 330 oogstrijpe hennepplanten en 20 stekjes gevonden. De hennepplantages zijn door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf ontmanteld, de goederen zijn vernietigd. Er werd door de politie niemand aangetroffen.

Misdaad mag niet lonen

De eerste bevindingen van het politieonderzoek laten zien dat sprake is van eerdere oogsten. Daarom is besloten om waardevolle spullen vanwege crimineel verkregen vermogen af te pakken. Donderdag zijn door de politie onder andere meegenomen: een buitenkeuken, een luchtcompressor, een luchtkachel, een exclusieve gereedschapskast, twee vorkheftrucks, zeven racekarts en een motortje.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: