maandag, 11. maart 2019 - 20:56 Update: 11-03-2019 21:08

'Wapenwinkel' in woning in Kwintsheul

micro-uzi-wapen
Foto: Openbaar Ministerie
Kwintsheul

Een micro-uzi, vijf pistolen, honderdvijftig patronen en twee kogelwerende vesten. Het lag allemaal in een kamer van een 29-jarige man uit het Zuid-Hollandse Kwintsheul.

'Winkel'

'Het leek wel of de man een winkel in wapens had,' zei de officier van justitie maandag in de rechtszaal. Ze eiste tegen de man 30 maanden gevangenisstraf waarvan 6 voorwaardelijk.

Vader ontdekt wapens zoon

De wapens werden ontdekt door de vader van de verdachte. De ouders maakten zo nu en dan zijn appartement schoon. En nu stuitte de vader op een sporttas waar een wapen in bleek te zitten. Hij belde meteen de politie.

Liquidaties

Uiteindelijk werd in de tas het kleine arsenaal gevonden. 'Het zorgelijke zit in de hoeveelheid en soort wapens, in combinatie met de munitie,' aldus de officier van justitie. 'Een automatisch wapen zie je gebruikt worden bij liquidaties. En dan nog twee kogelwerende vesten erbij... Wat was deze man van plan?' Ze merkt nog op dat de man een strafblad heeft: hij zat eerder een gevangenisstraf van 3,5 jaar uit voor een gewelddadige overval.

Ontkent

De verdachte zelf ontkent er iets mee te maken te hebben. Mogelijk heeft iemand anders de tas achtergelaten. Hij zegt dat hij geen idee heeft hoe die in zijn woning kwam. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):