donderdag, 14. maart 2019 - 15:01

Opnieuw aanhouding in onderzoek naar reeks plofkraken

Opnieuw aanhouding in onderzoek naar reeks plofkraken
Foto: Bon
Amsterdam

Eind 2018 en begin 2019 vonden in een korte tijd meerdere plofkraken op geldautomaten plaats in Amsterdam, voornamelijk in Amsterdam-West. De recherche onderzoekt de verschillende incidenten en een eventuele onderlinge samenhang in de reeks. Eerder werden in het onderzoek al meerdere aanhoudingen verricht en dinsdag 12 maart is er opnieuw een verdachte aangehouden.

Tussen eind oktober 2018 en eind februari 2019 hadden plofkrakers het meerdere malen op geldautomaten in Amsterdam voorzien en probeerden zij met explosieven de automaten op te blazen. Dit had vaak aanzienlijke schade aan de automaten, gevels en panden tot gevolg. Gelukkig bleef het overal bij materiele schade en vielen er geen gewonden.

Onderzoek en aanhoudingen

De gevaren en maatschappelijke gevolgen van de plofkraken worden zeer serieus genomen en de recherche heeft sinds oktober dus ook intensief onderzoek gedaan. In dit onderzoek werden eerder al vijf aanhoudingen gedaan en op dinsdag 12 maart kon opnieuw een verdachte worden aangehouden. De rol van deze 36-jarige man uit Amsterdam bij de plofkraken wordt onderzocht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: