woensdag, 20. maart 2019 - 23:23 Update: 21-03-2019 16:32

Dode bij schietpartij in Rotterdam

Dode bij schietpartij in Rotterdam
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

De man die woensdagavond in de Oranjeboomstraat werd beschoten is een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man overleed korte tijd na het schieten aan zijn verwondingen. De politie heeft een groot onderzoeksteam op de zaak gezet.

Agenten bellen donderdagochtend aan bij bewoners en ondernemers in de Oranjeboomstraat, op zoek naar getuigen en camerabeelden. Gisteravond is het gebied al uitgekamd door de Forensische Opsporing en een politiehond. Meerdere hulzen werden gevonden. Tot in de late uurtjes waren agenten en rechercheurs bezig om sporen te verzamelen in de Oranjeboomstraat.

Getuigen die vannacht kort gesproken zijn, zullen worden benaderd voor uitvoeriger verhoor. Met buurtonderzoek en oproepen in de media hoopt de politie ook nieuwe getuigen en nieuwe camerabeelden te vinden.

aanhouding eerder schietincident

Vorige week, maandag 12 maart, was de Oranjeboomstraat ook al het toneel van een schietpartij. Toen raakte een man lichtgewond aan zijn been. Voor deze eerste schietpartij werd woensdag, vlak voor het tweede dodelijke schietincident,  een 38-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt morgen voorgeleid. Uit onderzoek bleek dat aan deze schietpartij een ruzie om een woningruil aan vooraf is gegaan. Vooralsnog wijst niks op een verband tussen dit schietincident en dat van gisteravond.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: