maandag, 25. maart 2019 - 9:24 Update: 25-03-2019 14:14

Drugsafval gedumpt vanuit rijdend voertuig

Drugsafval gedumpt vanuit rijdend voertuig
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Eindhoven

Onbekenden hebben zondagavond tussen Eindhoven en Son en Breugel een grote hoeveelheid drugsafval gedumpt. 'Dit gebeurde vermoedelijk vanuit een rijdende wagen', zo meldt de politie maandag.

1.600 liter

'Naar schatting 1.600 liter aan chemicaliën werden door onbekenden zondagavond geloosd op de Anconalaan en de Eindhovenseweg. Het gaat zeer waarschijnlijk om drugsafval en dat spul is erg belastend voor ons milieu. Wij zoeken degene(n) die dit op zijn geweten heeft en vragen mensen om informatie met ons te delen', aldus de politie.

Synthetische drugs

Het spoor begint op het parkeerterrein van een sportcomplex, waar een grote plas van de chemicaliën bij een afvoerput werd aangetroffen. Dit betekent een enorme vervuiling voor ons rioolstelsel wat grote kosten met zich meebrengt om schoon te maken. Vanaf deze parkeerplaats liep een kilometers lang spoor vanaf de Anconalaan over de ventweg van de Eindhovenseweg, waar ook drie vaten van duizend liter inhoud werden aangetroffen. De vervuiling is zo ernstig dat mogelijk een deel van de grond moet worden afgegraven. Onder regie van de gemeente Eindhoven worden de schoonmaakwerkzaamheden door een gespecialiseerd bedrijf uitgevoerd.

Bakwagen

Een getuige zag in de omgeving van de dumplocatie rond 21.45 uur een witte bakwagen, een gesloten vrachtwagentje, rijden waar vloeistof uitlekte. Er zou verder een penetrante chemische lucht vanaf komen. Het sterke vermoeden is dat deze wagen bij de dumpingen betrokken is. Getuigen worden gevraag contact op te nemen met de politie. 

Categorie:
Provincie: