donderdag, 28. maart 2019 - 16:14

Geen strafvervolging na ontploffing drugslaboratorium Arnhem

Geen strafvervolging na ontploffing drugslaboratorium Arnhem
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Arnhem

Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland gaat niet over tot strafvervolging van twee mannen (48 en 55 jaar) die vorig jaar oktober zijn aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij een drugslaboratorium aan de Daphnestraat in Arnhem.

Dat laboratorium ontplofte op 30 juli 2018. Daarbij vielen twee doden. Een van de verdachten, een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, raakte zwaargewond. Het incident en het daaropvolgende onderzoek hebben grote impact gehad op de buurt.

De zaak tegen beide mannen is geseponeerd omdat er onvoldoende bewijs is voor hun betrokkenheid bij het drugslaboratorium en de explosie. Alleen het feit dat ze in de flat of in de buurt aanwezig waren, is niet genoeg om ze strafrechtelijk te kunnen vervolgen. In de woning zijn onvoldoende sporen gevonden om een strafrechtelijk verband te kunnen aantonen tussen de mannen en het laboratorium.

In de flat is uitgebreid forensisch onderzoek gedaan. De verdachten zijn uitvoerig gehoord, evenals tientallen getuigen. Meerdere tips zijn nagetrokken. Het onderzoek naar de identiteit van betrokkenen was complex. Een van de twee doden bleek afkomstig uit Belgiƫ.

Wijkagenten zijn ook nu nog regelmatig in de buurt aanwezig en voeren desgewenst gesprekken met bewoners.

Categorie:
Provincie: