maandag, 1. april 2019 - 14:22 Update: 01-04-2019 14:27

Belasting kreeg al 6,1 miljoen aangiftes binnen voor 1 april

belasting-geld-envelop-munt
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

De Belastingdienst heeft voor 1 april al 6,1 miljoen belastingaangiftes ontvangen. Dat zijn er net zoveel als vorig jaar. Toen hadden er op hetzelfde moment ook 6,1 miljoen mensen aangifte gedaan, het jaar daarvoor waren dat er 5,5 miljoen', zo meldt het ministerie van Financiën maandag.

Voor 1 juli bericht

'Belastingplichtigen die voor 1 april aangifte doen, krijgen van de Belastingdienst voor 1 juli bericht of ze geld moeten betalen of terug krijgen', aldus het ministerie. Men zocht de afgelopen maand veel naar informatie over “het doen van aangifte”. Naast vragen over de eigen woning wilden veel mensen weten welke zorgkosten voor de belasting aftrekbaar zijn.

Digitaal aangifte doen

Zoals verwacht is ruim 99% tot op heden digitaal ontvangen. Van de mensen die aangifte hebben gedaan, deden ruim 77% dat via MijnBelastingdienst. Bijna 13% kwam digitaal binnen via fiscaal dienstverleners. Circa 7% deed dit via de aangifte-app. Een geringe hoeveelheid papieren aangiftes completeren het beeld.

Op tijd aangifte doen

Mensen die hun aangifte inkomstenbelasting nog moeten doen, hebben hiervoor tot 1 mei de tijd. Aangifte doen, is mogelijk via Belastingdienst.nl/aangifte. De Belastingdienst roept belastingplichtigen op goed te kijken naar de vooraf ingevulde gegevens. Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor het controleren van deze gegevens. Ook moeten ze deze zelf aan vullen waar dat nodig is, met name bij de aftrekposten.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):