dinsdag, 2. april 2019 - 14:27 Update: 02-04-2019 14:39

Dode pony’s, geiten en vogels aangetroffen in loods in Leuvenheim

nvwa-vogel
Foto: NVWA
Leuvenheim/Brummen

De politie heeft bij een controle bij een loods aan de Spankerenseweg in Leuvenheim meerdere dode dieren aangetroffen. 'Het gaat om onder meer dode pony’s, geiten en vogels', zo meldt de politie dinsdag.

'De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit doet verder onderzoek naar het welzijn van de nog levende dieren. De gemeente Brummen start een bestuurlijk traject', aldus de politie.

Onverzorgde dieren

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) trof, in samenwerking met de politie, afgelopen maandag meerdere kadavers van dieren aangetroffen. Het gaat in ieder geval om vier dode pony’s, vier dode geiten, een dood kalf en tientallen dode vogels. Naast de kadavers werden er meerdere onverzorgde dieren aangetroffen op het terrein die dringend behoefte hadden aan de juiste verzorging en huisvesting.

Proces-verbaal eigenaar

De politie is een onderzoek gestart en zal de eigenaar verhoren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De NVWA doet verder onderzoek naar het welzijn van de nog levende dieren en hoe het zover heeft kunnen komen. De dode dieren worden afgevoerd en een deel van de nog levende dieren wordt elders opgevangen. Daarnaast gaat de gemeente Brummen een bestuursrechtelijk handhavingstraject starten, omdat op het perceel activiteiten plaatsvinden die in strijd zijn met het bestemmingsplan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):