maandag, 15. april 2019 - 15:34 Update: 15-04-2019 16:03

Meisje (18) vannacht verkracht in bosjes in Heusden

donker-fietspad-bos
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
herenfiets-politie
Foto: Politie
Heusden

In de nacht van zondag op maandag is in het Brabantse Heusden een meisje van 18 jaar van haar fiets geduwd en in de bosjes verkracht. Dit meldt de politie maandag.

Bosjes

Het meisje was met vrienden wat gaan drinken in het centrum van Asten. Via de Emmastraat fietste ze rond 01.00 uur over de Wolfsberg om vervolgens via de rotonde de Voorste Heusden op te fietsen. 'Net voor de Kasteellaan werd het meisje van haar fiets geduwd door een onbekende man op een fiets. In de bosjes werd het meisje bedreigd en werden er seksuele handelingen bij haar verricht. Rond 02.45 uur ging de dader er te voet vandoor en werd de politie gewaarschuwd' aldus de politie. De fiets van de man bleef achter. De politie vraagt de hulp van mensen die de fiets (zie 2e foto) mogelijk herkennen. 

Uitgebreid onderzoek

In de omgeving werd, onder meer met een helikopter en met een speurhond, tevergeefs gezocht naar de dader, die Nederlands sprak. Hij droeg een grijze broek en een korte, zwarte jas en was tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij had een beginnende baard en snor en stekeltjeshaar. De man vluchtte weg in de richting van de Kasteellaan. De technische recherche heeft maandagochtend uitgebreid onderzoek gedaan op de Voorste Heusden en sporen veiliggesteld, waaronder de fiets van de dader. Het meisje is opgevangen door specialisten van de zedenpolitie, die met haar in gesprek gaan.

Mogelijke getuigen

Terwijl het meisje en de dader in de bosjes waren, zijn er meerdere auto’s langsgereden. Mogelijk zaten daar mensen in die iets hebben gezien. Dat geldt uiteraard ook voor mensen die zijn langsgefietst. Enige tijd hebben de fietsen van de dader en het slachtoffer in een sloot gelegen en mogelijk is dat opgevallen. Iedereen die meer weet wordt met klem opgeroepen om zich te melden. Misschien is er iemand die tussen 01.00 en 02.45 uur opvallende zaken heeft gezien op de beschreven route of hebben mensen gezien dat het meisje werd gevolgd. Al die informatie is welkom bij de politie op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):