vrijdag, 26. april 2019 - 17:47 Update: 26-04-2019 17:51

Twee illegale sigaretfabrieken opgerold door FIOD

sigaret-machine
Foto: FIOD
Steenbergen/Zuilichem

Afgelopen donderdag heeft de FIOD, in samenwerking met de Douane en de politie, in een Brabants bedrijfspand in Steenbergen ruim 2.000 kilo versneden tabak inbeslaggenomen. 'Daarnaast zijn ook verpakkingsmiddelen voor sigaretten, benodigdheden voor de productie van sigaretten, een heftruck, contant geld en een steekwapen gevonden. Er zijn 2 mannen aangehouden', zo meldt de FIOD vrijdag.

Zuilichem

Eveneens op donderdag 25 april heeft de Douane, na een melding, een controle uitgevoerd in een kassencomplex in Zuilichem. Daar troffen ze een sigarettenfabriek aan die in werking was. Er is 5.000 kilo ruwe tabak, bijna 2.000 kilo versneden tabak en circa 2 miljoen sigaretten aangetroffen. 

Hasj, jammers, vuurwapen

Tevens zijn 180 kilo hasj en onderdelen van een ontmantelde hennepkwekerij gevonden. In de woning naast het complex zijn jammers, een vuurwapen, pepperspray en twee voertuigen met verborgen ruimtes inbeslaggenomen. Er zijn 9 mannen aangehouden.

Vernietigd

De tabak, de sigaretten, de machines en andere toebehoren worden vernietigd. De FIOD doet verder onderzoek. Beide onderzoeken staan onder leiding van het Functioneel Parket.

Categorie:
Provincie: