woensdag, 15. mei 2019 - 13:55 Update: 15-05-2019 19:23

Thijs H. ter observatie naar Pieter Baan Centrum

pieter-baan-hond
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Roermond/Utrecht

Thijs H., de 27-jarige man die verdacht wordt voor het doden van drie wandelaars die hun hond uitlieten, wordt ter observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekendgemaakt nadat hij vandaag is voorgeleid bij de rechter-commissaris. Ook is zijn voorarrest verlengd met 14 dagen.

Drie wandelaars gedood

Dinsdag 7 mei kwamen een man en een vrouw om het leven op de Brunssummerheide. Zaterdag 4 mei werd in de Scheveningse Bosjes eveneens een dode vrouw aangetroffen. Op woensdag 8 mei heeft de politie Limburg Thijs H. als verdachte in beide zaken aangehouden. Politie en Openbaar Ministerie (OM) onderzoeken wat zich precies heeft afgespeeld bij een hondenlosloopgebied aan de Kamperheideweg in Heerlen en aan het Galgenpad in de Scheveningse Bosjes.

Tips nagetrokken

Via diverse oproepen in de media en via het programma Opsporing Verzocht heeft de politie om tips gevraagd. De tot nu toe binnengekomen tips en de informatie vanuit het passantenonderzoek in Den Haag worden op dit moment door het onderzoeksteam nagetrokken. Politie en OM werken op dit moment met 50 mensen aan de zaak. Er is nauw contact tussen het onderzoeksteam in Den Haag dat de zaak van de Scheveningse Bosjes onderzoekt en het Limburgse onderzoeksteam.

Categorie:
Provincie: