maandag, 20. mei 2019 - 21:28 Update: 20-05-2019 21:48

‘Brandweeragent’ houdt overvaller pakketbezorger aan

pakket-bezorger
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Dordrecht

Afgelopen vrijdag 'verslikte' een overvaller van een pakketbezorger in Dordrecht zich toen hij dacht weg te komen met het pakketje dat hij zojuist had gestolen maar daarbij rekende hij niet op een ‘brandweeragent’ die brandkranen aan het controleren was. De overvaller werd door de brandweeragent in zijn kraag gevat en het pakketje mocht hij inleveren.

Pakketje

Het pakketbezorger wilde die vrijdagochtend om 10.00 uur op de Bellevuestraat een pakje bezorgen, maar op het bewuste adres werd niet opengedaan. Wél kwamen er twee jongemannen op het slachtoffer afgelopen, die direct duidelijk maakten dat ze hem niet voor gezellig praatje benaderden. Eén dader pakte de bezorger stevig vast en de ander griste het pakketje weg. Beiden vluchtten weg, in de veronderstelling dat ze ermee wegkwamen.

Achterna

De daders hadden ongetwijfeld niet bedacht dat het slachtoffer dat de daders achterna zou rennen. En ze hadden ook niet gerekend op een brandweerman die op de Bellevuestraat juist met de controle van brandkranen bezig was. De brandweerman, in zijn vrije tijd politievrijwilliger, zag de wegvluchtende daders met het slachtoffer achter hen aan en aarzelde geen moment. 

Sprint

Hij zette het op een sprint en wist de dader te vloeren en het pakketje veilig te stellen. De brandweeragent bezeerde zijn heup en beschadigde zijn bril maar wist met behulp van een inmiddels toegesnelde collega-brandweerman de verdachte toch onder controle te brengen en te houden. De andere dader wist te ontkomen.

Politie zoekt getuigen

De politie zoekt nog de tweede dader. Het was een donkergetinte jongeman van ongeveer 1.75 m lang met een dun postuur. Hij droeg zwarte gewatteerde jas met een capuchon over zijn hoofd. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: