woensdag, 22. mei 2019 - 16:34 Update: 22-05-2019 16:34

APG trekt loon van mannen en vrouwen gelijk

APG trekt loon van mannen en vrouwen gelijk
Foto: fbf
Den Haag

APG, de uitvoeringsorganisatie van pensioenfonds ABP, gaat het loon van mannen en vrouwen gelijktrekken. Ruim 125 vrouwelijke medewerkers van de pensioenuitvoerder hebben vandaag een brief ontvangen waarin staat dat hun salaris per 1 juni wordt verhoogd.

Hun beloning wordt op hetzelfde niveau gebracht van mannelijke collega’s met vergelijkbare functies, ervaring en dienstjaren. Tegelijk neemt APG maatregelen om dit thema duurzaam op te lossen.

Bij APG werken ongeveer 3000 medewerkers, waarvan 960 vrouwen. Uit onderzoek, uitgevoerd bij APG in Nederland, blijkt dat vrouwen bij APG in Nederland gemiddeld 2,2% minder salaris ontvangen. Ruim 125 vrouwelijke medewerkers krijgen per 1 juni een salarisverhoging. Dat is 13% van het totale aantal vrouwelijke medewerkers. Bij de overige 87% van bij APG werkzame vrouwen is er geen verschil in loon met vergelijkbare mannelijke medewerkers.

De hogere beloning van deze groep medewerkers met een ongelijk salaris wordt binnen het bestaande budget van APG gerealiseerd.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):