vrijdag, 31. mei 2019 - 16:51 Update: 31-05-2019 21:47

Van liquidaties verdachte broers op Schiphol aangehouden

bewaker-gevangenis-cel-camera
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Schiphol/Amsterdam

Twee broers die verdacht worden van betrokkenheid bij een of meer liquidaties zijn vrijdag door de rechter-commissaris in Amsterdam voor 14 dagen langer vastgehouden. 'Afgelopen woensdag kwamen de twee van 39 en 43 jaar oud aan uit Suriname. De politie hield ze toen op Schiphol aan', zo maakt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekend.

Spyshop

De aangehouden broers worden allebei verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van een werknemer van een spyshop in Nieuwegein in 2015.  De oudste broer heeft vermoedelijk ook een rol gehad bij een aantal andere liquidaties.

Marengo-onderzoek

De twee broers zijn ook voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. De organisatie richt zich op liquidaties. Het onderzoek naar deze organisatie is bekend geworden onder de naam Marengo.

Ridouan Taghi en Said Razzouki

De twee hoofdverdachten in dat onderzoek, Ridouan Taghi en Said Razzouki, staan op nationale en internationale opsporingslijsten. Voor informatie die leidt tot hun aanhouding zijn beloningen van 100.000 euro uitgeloofd.

Categorie:
Provincie: