maandag, 3. juni 2019 - 17:06 Update: 03-06-2019 17:07

Ambulancemedewerker geslagen tijdens verlenen hulp

Ambulancemedewerker geslagen tijdens verlenen hulp
Foto: Archief MV
Poortvliet

In een woning aan de Markt in Poortvliet is zondagavond een 29-jarige man uit Sint Maartensdijk aangehouden omdat hij een medewerker van de ambulancedienst mishandelde.

De man had medische hulp nodig en zijn partner had een ambulance gebeld. Toen de ambulancemedewerker hem onderzocht sloeg hij hem op zijn hoofd. De hulpverlener liep hierbij een lichte verwonding op. Hij heeft aangifte gedaan. De 29-jarige man is naar het ziekenhuis vervoerd en daarna overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar heeft hij vandaag een verklaring afgelegd. De man was tijdens de hele situatie vermoedelijk onder invloed van drugs.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: