donderdag, 13. juni 2019 - 9:17 Update: 13-06-2019 11:16

Door vergrijzing bij de forensische opsporing dreigt tekort aan technisch rechercheurs

Problemen bij forensische opsporing, politie moet snel technisch rechercheurs opleiden
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Om de problemen bij de forensische opsporing aan te pakken, moet de politie in snel tempo politiemensen opleiden.

De technische opsporing zorgt voor het veiligstellen van sporen op de plek van misdrijven. Door de vergrijzing vertrekken in de komende jaren honderden ervaren krachten. En er was al sprake van een tekort aan technisch rechercheurs.  Dit schrijft het AD donderdag.

Het valt niet mee om nieuwe politiemensen snel op te leiden tot technisch rechercheur. Normaal gesproken is een plek bij de forensiche opsporing een vervolgstap na vele jaren gewerkt te hebben bij de politie. Nu worden mensen die net hun studie hebben gedaan, opgeleid om bij de forensische opsporing te kunnen werken. Maar zij missen de ervaring uit de praktijk, aldus de krant. Er zijn zo'n 200 nieuwe politiemensen nodig. Daarnaast is er ook behoefte aan nieuwe technologie. Het verwerken van informatie wordt bemoeilijkt door de verouderde computersystemen. 

De programmadirecteur forensische opsporing gelooft dat de politie kan zorgen voor een inhaalslag op zijn afdeling, zodat de ze afdeling weer op sterkte komt en blijft, zo laat hij in een interview met de krant weten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: