maandag, 24. juni 2019 - 19:45 Update: 24-06-2019 19:52

Maarten van der Weijden heeft het gehaald

Maarten van der Weijden zwemmer
Foto: 11stedenzwemtocht/Casper van Aggelen
Leeuwarden

Het is Maarten van der Weijden gelukt. Hij heeft 195 kilometer gezwommen en alle elf steden aangedaan en 3.910.763,11 euro opgehaald.

Op 21 juni dook Maarten van der Weijden opnieuw het Friese water in. Ook dit jaar heeft hij met zijn Elfstedenzwemtocht een mooie opbrengst binnengehaald voor kankeronderzoek. Samen met patiëntenverenigingen heeft hij 11 projecten uitgekozen die het beste aansluiten bij de doelen van zijn foundation. Het zijn projecten van verschillende organisaties: 8 KWF-projecten, 2 projecten van KiKa en 1 project van Roparun.

Reactie KWF: trots op Maarten van der Weijden

Johan van de Gronden, directeur KWF Kankerbestrijding: “KWF Kankerbestrijding is enorm trots op de prestatie van Maarten van der Weijden tijdens zijn tweede Elfstedenzwemtocht. Het waren geweldige dagen waarin heel Nederland met hem meeleefde. Maarten heeft samen met zijn team, alle honderden vrijwilligers en natuurlijk iedereen die met hem heeft meegezwommen en gedoneerd, een hele bijzondere prestatie geleverd."

In totaal is er met zijn historische zwemtocht € 3.910.763,11 opgehaald. Dit wordt besteed aan 11 verschillende kankeronderzoeken, waaronder 8 van KWF, die hij samen met patiënten en patiëntenverenigingen heeft uitgekozen.

Categorie:
Provincie: