woensdag, 3. juli 2019 - 17:21 Update: 03-07-2019 17:24

Politie valt woning binnen en lost waarschuwingsschoten

Strengere screening van politiemensen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

De politie heeft woensdagochtend vroeg, bij een inval en een aanhouding in de Melissantstraat in Rotterdam, twee waarschuwingsschoten gelost. Dit meldt de politie woensdag.

Op de vlucht 

'Een 23-jarige Rotterdammer sloeg op de vlucht, toen de politie een huis aan de Oldegaarde binnenviel. De man gaf zijn vluchtpoging na de waarschuwingsschoten op en is aangehouden', aldus de politie.

Drugs en vuurwapens

Een drugsonderzoek leidde naar de woning aan de Oldegaarde. De politie deed er een inval, en trof vier personen aan. Drie van hen, twee Rotterdammers van 25 en 28 en een vrouw van 30 uit Bergschenhoek, werden in de woning aangehouden.
De vierde persoon nam echter de benen. 

BTGV

In de Melissantstraat kwamen de agenten de man weer op het spoor. Omdat inmiddels duidelijk was dat er in de woning wapens lagen en hij dus mogelijk over een vuurwapen beschikte, werd hij benaderd via een BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachten). De man leek niet onder de indruk van de getrokken vuurwapens die op hem gericht waren, en ging er opnieuw vandoor. 

Waarschuwingsschoten

Na twee waarschuwingsschoten en hulp van toegesnelde collega’s die hem ook onder schot hielden, koos hij uiteindelijk toch eieren voor zijn geld en kon hij worden ingerekend. In de woning aan de Oldegaarde werden verdovende middelen en diverse vuurwapens, waaronder een automatisch vuurwapen, aangetroffen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: