zondag, 7. juli 2019 - 9:55 Update: 08-07-2019 8:53

Man gewond na ontvoering in Beverwijk, vier verdachten aangehouden

Foto van politieauto in het donker
Foto: Archief MV
Beverwijk

Bij de politie kwamen zaterdagavond rond 22.45 uur meerdere meldingen binnen dat er vanaf de Melis Stokelaan in Beverwijk een man zou zijn ontvoerd door meerdere personen en dat zij met hem in een bestelbus zouden zijn weggereden. Ook werd gemeld dat er zou zijn geschoten.

De politie zag de bewuste bestelbus rijden op de Beneluxlaan en bij het zien van de politie ging de bestuurder van de bestelbus er met hoge snelheid vandoor via o.a. de Duitslandlaan in Heemskerk, de Tolweg en de Hoflaan. Hierop ontstond een achtervolging en op de Hoflaan werd de ontvoerde man, een 37-jarig inwoner van Beverwijk, uit de bestelbus gegooid. Een aantal politiemensen bekommerden zich om het slachtoffer en andere politie-eenheden zetten de achtervolging voort. Het slachtoffer bleek zwaargewond.

Op de Luxemburglaan stopte de bestelbus en probeerden de verdachten tevergeefs te ontkomen. Zij konden al snel worden aangehouden.

De politie heeft in totaal vier verdachten aangehouden: mannen in de leeftijd van 25 t/m 41 jaar. Alle vier verdachten zijn ingesloten.

Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd en de recherche heeft een onderzoek ingesteld. Tijdens de achtervolging in Beverwijk en Heemskerk werden meerdere goederen door de verdachten uit de bestelbus gegooid. De politie heeft meerdere locaties onderzocht, o.a. met politiehonden en de forensische opsporing. Meerdere goederen werden hierbij aangetroffen en voor onderzoek veiliggesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: