dinsdag, 16. juli 2019 - 18:01 Update: 17-07-2019 14:20

Politie doet onderzoek na vondst lichaam woning Leeuwarden

forensisch-onderzoek-sporen
Foto: Archief - EHF
Leeuwarden

In een woning aan de Professor Gerbrandyweg in Leeuwarden is dinsdagmiddag het lichaam van een overleden persoon aangetroffen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

TGO

Volgens de politie geven de omstandigheden aan om een uitgebreid onderzoek te starten om de doodsoorzaak te achterhalen. Bij de politie was dinsdag een melding binnengekomen van mensen die de situatie bij dit adres niet vertrouwden. Agenten gingen kijken en troffen in de woning een overleden persoon aan. Daarna is een uitgebreid forensisch onderzoek gestart. Daarbij zijn in de loop van de avond aanwijzingen gevonden die duiden op een misdrijf. Om die reden is er een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op deze zaak gezet.

Identiteit

Het is nog niet bekend wie de overleden persoon is. De identiteit moet nog worden vastgesteld. Het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat het gaat om de 73-jarige bewoner.

Buurtonderzoek

Dinsdagmiddag is ook een buurtonderzoek gestart. Meerdere buurtbewoners zijn hiervoor al benaderd. Mensen die nog niet benaderd zijn en die wel informatie hebben die met deze zaak te maken kan hebben, worden verzocht om dit aan ons door te geven. Dat kan via het nummer 0900 8844.  

Informatie

Bij de politie is bekend dat in de woning aan de Gerbrandyweg kamers worden verhuurd aan studenten, vooral van Chinese afkomst. Het team wil graag in contact komen met mensen die hier gewoond/verbleven hebben, of mensen die huurders van kamers in deze woning kennen. Zij kunnen contact opnemen met het team, via het meldformulier of op telefoonnummer 0900 8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: