maandag, 29. juli 2019 - 8:08 Update: 29-07-2019 11:21

Tachtig woningen en hotel ontruimd na plofkraak in Venlo

onderzoek, plofkraak, woningen, ontruimd, eod
Foto: Archief FBF.nl
Venlo

De hulpdiensten hebben naar aanleiding van plofkraak de omgeving van een gebouw aan de Venlose Poort afgezet.

Rond 03.30 uur kregen de hulpdiensten melding van een luidde knal bij een pinautomaat aan de Keulse Poort. Kort na de explosie zagen getuigen vermoedelijk een scooter met verdachten wegvluchten. Er zijn geen gewonden.

Nader onderzoek

De omgeving werd uit voorzorg ruim afgezet omdat nog onduidelijk was of er mogelijk explosief materiaal bij de pinautomaat aanwezig is. Deze afzetting zal de komende uren blijven. De Explosieven OpruimingsDienst Defensie (EODD) werd opgeroepen om nader onderzoek te doen naar of er eventueel explosief materiaal nog aanwezig is.

Ontruiming omgeving

Uit voorzorg worden ongeveer tachtig woningen in de directe omgeving ontruimd door de hulpdiensten. Ook gasten van een nabij gelegen hotel worden opgevangen.

Schade

Het pand waarin de pinautomaat zich bevind zal nader worden onderzocht door deskundigen als de situatie veilig is. 

Update: 

De EOD heeft de omgeving onderzocht maar geen explosieven aangetroffen. De bewoners van de 80 appartementen mogen weer naar huis en de gasten van hotel American kunnen ook weer terug naar hun kamers, zo meldt L1. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. Het team Forensische Opsporing va nde politie doet verder onderzoek. 

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: