maandag, 5. augustus 2019 - 16:03 Update: 05-08-2019 16:06

GHB verslaafde man zet tanden in arm agente

Foto van ambulance | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Breda

Zondagmiddag is in Breda op de Boeimeersingel een man compleet door het lint gegaan. 'Hij sprong voor auto’s en sloeg en schopte wild om zich heen. Agenten die ter plaatse kwamen werden door hem aangevallen', zo laat de politie maandag weten.

GHB

'Hij was vermoedelijk zwaar onder invloed van GHB. Er werd pepperspray ingezet. Uiteindelijk lukte het om hem onder controle te krijgen, op een brancard te leggen en hem in een ambulance naar het ziekenhuis te brengen', aldus de politie.

Springende man

De politie kreeg zondag om 17.30 uur een melding dat een man op de Boeimeersingel voor auto’s zou springen. Ter plaatse bleek het te gaan om een bekende van de politie, een GHB gebruiker die vaker voor overlast zorgt. Hij ging als een bezetene te keer, spuugde en schold de dienders uit voor kankermongolen. Zijn vriendin vertelde dat hij onder invloed was van GHB.  

Pepperspray geen effect

Agenten probeerden aanvankelijk om de man in het kader van hulpverlening te vervoeren in de richting van zijn eigen zorgkader. Hij werd echter steeds agressiever waarna tot aanhouding werd overgegaan. Hij verzette zich hevig, ook de inzet van pepperspray had geen effect. Uiteindelijk werd hij toch overmeesterd. 

Agenten mishandeld

Een politieman werd geschopt, een ander liep een schaafwond op.  Een agente in vrije tijd die haar collega’s assisteerde werd in haar arm gebeten waardoor twee tandafdrukken zichtbaar waren. De politieambtenaren hebben aangifte gedaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):