dinsdag, 6. augustus 2019 - 7:57 Update: 06-08-2019 8:44

Stress zorgt voor veel verzuim op het werk

levensloop stress, leiden, verzuim, werk, zorg van de zaak
Foto: fbf
Utrecht

Stress over financiële problemen, over een echtscheiding of zorgen om een zieke ouder of ruzie op de werkvloer leidt tot veel werkverzuim.

Er moet meer aandacht komen voor de psychische en lichamelijke gevolgen , daarom start Zorg van de Zaak de campagne  'Weet jij wat er speelt?' Dit schrijft de NOS dinsdag. 

Zorg van de Zaak is een netwerk van arbodiensten en bedrijven die zich richten op onder meer verslavingszorg, schuldhulpverlening en reïntegratie. Ruim 80 procent van de ruim 1100 Nederlanders die werden ondervraagd heeft in de afgelopen vijf jaar met levensloopstress, zoals het in de campagne genoemd wordt genoemd, te maken gehad. Vanwege de stress verzuimt zo'n twee derde. Dan ging het het vaakst om het overlijden van deen dierbare, een ouder of een gezinslid, financiële problemen en de mantelzorg.

Volgens Zorg van de Zaak is het belangrijk dat leidinggevenden weten wat er speelt bij medewerkers op de vloer en dat zij oprechte interesse tonen en de juiste aandacht voor de werknemers hebben. 

Categorie:
Provincie: