vrijdag, 9. augustus 2019 - 17:15 Update: 09-08-2019 17:15

Voorzieningenrechter stelt FC Groningen in het gelijk in kort geding over sanctie

Foto van rechter in rechtbank | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Groningen

Donderdag diende er een kort geding tussen de supportersvereniging van FC Groningen en de club FC Groningen. Het ging over een sanctie tot het leeglaten van een stadionvak, opgelegd door de aanklager betaald voetbal van de KNVB.

Afgewezen

De voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft vrijdag de vorderingen van de supportersvereniging van FC Groningen afgewezen.

Kort geding

De supportersvereniging had een kort geding aangespannen tegen de club FC Groningen. Zij vorderde primair om de club te gebieden de seizoenkaarthouders van het betreffende vak toegang te verlenen tot het stadion. Subsidiair vorderde zij om de club te gebieden de seizoenkaarthouders de gelegenheid te bieden om hun seizoenkaart voor het betreffende vak om te wisselen voor een kaart van een ander vak. Uiterst subsidiair vorderde de vereniging een schadevergoeding voor de gemiste wedstrijd.

Vonnis

Deze vorderingen zijn door de voorzieningenrechter afgewezen. Daarnaast wordt de supportersvereniging veroordeeld in de proceskosten.

Categorie:
Provincie: