vrijdag, 9. augustus 2019 - 21:00 Update: 09-08-2019 21:47

Problemen met de brandstoftoevoer op Schiphol weer verholpen, reizigers moeten rekening houden met vertragingen

schiphol, weer problemen, brandstoftoevoer
Foto: Archief EHF
Schiphol

Op luchthaven Schiphol waren er weer problemen met de brandstoftoevoer.

Het zou mogelijk gaan om een grote storing, net als op 24 juli. Dat heeft de luchthaven tegenover het AD bevestigd.  Volgens de krant ging het weer om een storing bij Aircraft Fuel Supply. Dat bedrijf is verantwoordelijk voor de brandstofvoorziening op de luchthaven. 

Door het probleem met het systeem van de brandstoftoevoer zijn vluchten van en naar de luchthaven vertraagd. Hoeveel vluchten zijn getroffen en hoeveel reizigers de gevolgen merken is niet duidelijk. Een woordvoerder van Schiphol tegen de NOS: 'We zijn de oorzaak aan het zoeken.' De man kon nog niet zeggen hoe lang de problemen gaan duren.

Twee weken geleden vielen op Schiphol veel vluchten uit vanwege een storing met het systeem. Tienduizenden reizigers kregen met de gevolgen van die storing te maken. Die storing ontstond rond 13.00 uur en was pas om 21.00 uur opgelost.

Update: 

Door een storing bij Aircraft Fuel Supply konden toestellen een uur lang geen kerosine tanken. Rond 21.30 uur meldde Schiphol dat ze weer brandstof konden krijgen. Reizigers moeten wel rekening houden met mogelijke vertraging

 

Categorie:
Provincie: