maandag, 12. augustus 2019 - 8:46 Update: 12-08-2019 9:38

Twee Nederlanders op Hongaars festival opgepakt wegens verkoop drugs

nederlanders, opgepakt, hongaars festival, verkoop, drugs
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Afgelopen weekend zijn twee Nederlanders op het festival Sziget in Hongarije opgepakt voor verkopen van drugs.

Er werd een flinke voorraad drugs gevonden in hun kluisje en in hun tent op het festivalterrein. Volgens de Hongaarse politie ging het onder meer om een klilo xtc-pillen, 451 plastic flesjes met verdovende middelen en 128 gram marihuana. De drugs zouden een waarde van zeker 15.000 euro hebben. DIt melden meerdere media maandag.

Het zou gaan om een 21-jarige en een 22-jarige man uit Nederland volgens de Hongaarse politie, maar jusitie spreekt over twee 21-jarigen.  De  verkoop van de verdovende middelen werd opgemerkt door beveiligingspersoneel toen het opvallend druk werd bij de tent van de Nederlanders. Daarna werden ze aangehouden door opgeroepen agenten. 

Een openbaar aanklager liet zaterdag weten dat als ook durgssmokkel bewezen wordt, de Nderlanders een 'levenslange gevangenisstraf' kunnen krijgen. Hongarije is niet kinderachtig als het gaat om drugsbeleid. Voor verkoop van drugs kun je al een gevangenisstraf van maximaal 8 jaar krijgen.  Bij grote hoeveelheden of bij drugssmokkel kan ook twintig jaar tot levenslang worden opgelegd.

Een verzoek om voorlopige vrijlating is door de rechtbank voorlopig afgewezen. Die wil eerst meer weten over de resultaten van het onderzoek.