donderdag, 5. september 2019 - 10:27 Update: 05-09-2019 10:36

Politie ruimt ruim 1.000 hennepplanten in district De Markiezaten

Foto van maïsveld | fbf
Foto: fbf
Bergen op Zoom

Afgelopen woensdag 4 september heeft het districtelijk hennepteam van politiedistrict De Markiezaten in Noord-Brabant weer een aantal locaties bezocht waar zich mogelijk hennepkwekerijen zouden bevinden. 'Op vijf adressen in het gebied werden in totaal 1.017 hennepplanten aangetroffen en geruimd', zo meldt de politie donderdag.

Kruisland

In Kruisland troffen agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan in een pand aan de Langeweg. De kwekerij was verdeeld over meerdere ruimtes. In totaal werden er 373 hennepplanten aangetroffen, 287 hennepstekken en een ruimte waar plaats was voor een kleine 400 planten. In die ruimte was juist geoogst. Ook vond in het pand diefstal van elektriciteit plaats. Er waren diverse aanwijzingen dat er in de afgelopen tijd meerdere oogsten hadden plaatsgevonden.

Steenbergen 

Op de zolder van een woning aan de Spelleborg in Steenbergen werd op kleine schaal gekweekt maar wel op professionele wijze. Er stonden twee planten in een volledig ingericht kweektent met attributen.

Sint Philipsland

Na diverse overlastmeldingen werden bij een woning aan de Plataanstraat in Sint Philipsland vijf  hennepplanten weggehaald. Vier van de hennepplanten stonden op het balkon en één stond in de tuin van de woning.

Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom aan de Noordsingel werd een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt met 150 hennepplanten. Tevens vond er diefstal van elektriciteit plaats.

Putte

De politie reageerde woensdag meteen op een melding die hennepgerelateerd was. Een persoon zou aan de Putseweg in Putte een maïsveld ingegaan zijn. Er werden 
twee zakken met hennepplanten aangetroffen. Na een zoektocht werd de verdachte door de politie niet meer aangetroffen. Wel werden er ruim 200 oogstrijpe hennepplanten weggehaald door het hennepteam.

Vernietigd

Alle in beslag genomen hennepplanten en goederen die daarmee te maken hadden zijn vernietigd. Het elektriciteitsbedrijf deed aangifte van de diefstal van stroom. Hebt u het vermoeden dat er in uw buurt een hennepkwekerij zit laat het de politie dan direct weten, want dit kan levensgevaarlijke situaties opleveren vanwege de kans op brand en kortsluiting. Melden kan via het algemene nummer van de politie 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: