zaterdag, 14. september 2019 - 22:04 Update: 14-09-2019 22:39

'Man stak zwangere echtgenote in brand in appartement Haarlem'

man, in brand steken, zwangere vrouw, flat, haarlem, drie kinderen
Foto: MV
Haarlem

De fatale brand, die woensdagavond uitbrak in een complex aande Haarlemse Rudolf Stenerstraat en waarbij iemand omkwam, zou zijn aangestoken.

De bewoner van de flat waar de brand ontstond, zou het slachtoffer, zijn zeven maanden zwangere vrouw, in hun slaapkamer in brand hebben gestoken. Dit hebben meerdere bronnen aan Hart van Nederland verteld. Vanwege de brand moest een groot aantal appartementen worden ontruimd. 

In het appartement waar de brand uitbrak, woonde een taxichauffeur met zijn vrouw en drie kinderen.  Niemand had contact met de bewoners, zo vertelt een buurman aan Hart van Nederland. Verder zegt hij: 'Officieel is er één dode gevallen en verder geen nieuws, maar wat wij als bewoners hebben gereconstrueerd is dat de vader zijn vrouw omgebracht heeft. Dat hij haar in de slaapkamer verbrand heeft. Vreselijk. Afschuwelijk.' De drie kinderen zijn voor de brand uitbrak elders ondergebracht. De buurman vervolgt: 'De man is aan het eind van de straat gearresteerd. Hij heeft staan kijken hoe zijn eigen huis stond af te fikken.'

Het OM meldt de man in volledige beperking zit en wil niets kwijt over de zaak.