woensdag, 18. september 2019 - 21:14 Update: 19-09-2019 9:57

Slachtoffer dodelijke schietpartij Amsterdam-Zuidoost is voormalig profvoetballer

Foto van politieauto in het donker
Foto: Archief MV
Amsterdam

Op de kruising Langbroekdreef in Amsterdam is woensdagavond een auto beschoten. Hierbij is een persoon om het leven gekomen. Dit maakte de politie bekend.

Gevel brandweerkazerne

Na de schietpartij reed de auto tegen de voorgevel van de brandweerkazerne aan de Langbroekdreef. Bij het schietincident is de enige inzittende van de auto gewond geraakt. Deze overleed aan de gevolgen van de verwondingen. De politie heeft ter plaatse een onderzoek gestart. Na het schietincident heeft men een burgernetmelding doen uitgaan om uit te kijken naar de verdachten. Dit zouden twee personen zijn die donker waren gekleed en op een tweewielige scooter op de vlucht zijn geslagen.

Meerdere schoten gelost

Rond 20.30 uur werden er meerdere schoten gelost op een auto aan de Langbroekdreef ter hoogte van de brandweerkazerne Anton. Deze auto kwam tot stilstand tegen de voorgevel van de brandweerkazerne. De verdachten vluchtten op een tweewielig motorvoertuig vermoedelijk in de richting van de Gooiseweg.. Het slachtoffer werd gereanimeerd door de brandweer daar ter plaatse en meerdere hulpdiensten werden ingezet. Het slachtoffer overleed kort daarna aan zijn verwondingen. De politie is ter plaatse een onderzoek gestart en heeft een ruime plaats delict afgezet. 

Update donderdag 19-9-19:

Het slachtoffer is voormalig profvoetballer Kelvin Maynard (32) zo meldt de politie donderdag. Hij speelde onder meer bij FC Emmen en Volendam.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: