vrijdag, 27. september 2019 - 13:54 Update: 27-09-2019 14:02

Vrouw (55) rijdt in op agenten tijdens achtervolging

Foto van politieauto in het donker
Foto: Archief MV
Lunteren

Donderdagavond is in het Gelderse Lunteren een 55-jarige vrouw uit Ede met haar auto ingereden op een politiewagen. Dit meldt de politie vrijdag.

Stoptekens genegeerd

Agenten wilden een controle uitvoeren op de Westzoom in verband met een geslotenverklaring daar. De bestuurster reageerde niet op stoptekens en ging ervandoor. Daarna is zij op het voertuig van de agenten ingereden.

Afgesloten gebied

Op deze locatie zijn werkzaamheden aan de weg. Tot grote ergernis van wegwerkers en omwonenden bleek er sprake te zijn van mensen die de geslotenverklaring negeerden. Tijdens de controle rond 23.00 uur zagen agenten achter hen een voertuig rijden die het afgesloten gebied inreed. Daarom gaven zij het voertuig een stopteken, maar deze haalde de politiewagen in en reed door. Ook op het tweede stopteken en de blauwe zwaailichten werd niet gereageerd.

Politiewagen geraakt

Even verderop zette de bestuurster de auto aan de kant, maar wilde zij alsnog niet meewerken en reed weer met hoge snelheid weg. Er volgde een achtervolging die stopte ter hoogte van de Meulunterseweg. Terwijl één agent uit wilde stappen, reed de bestuurster op de politiewagen in. De agent kon nog net op tijd wegstappen.

Vuurwapen getrokken

De bestuurster ging er weer met hoge snelheid vandoor, maar kon uiteindelijk klemgereden worden in een schuur. Gezien de ernst van het feit, inrijden op een agent, hebben de agenten bij de aanhouding hun vuurwapen getrokken. De vrouw is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Het voertuig is in beslaggenomen en de schade wordt bekeken. Er raakte gelukkig niemand gewond.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: