woensdag, 2. oktober 2019 - 14:56 Update: 02-10-2019 14:59

Bitcoins afgepakt door het Financial Intelligenceteam

Foto van Bitcoin
Foto: Pixabay
Heerhugowaard/Alkmaar

Met de inbeslagname van onder anderen bitcoins en horloges heeft het Financial Intelligenceteam (FIT) een behoorlijk klap uitgedeeld aan de verdachten van het witwassen en verhullen van criminele inkomsten. Dit meldt de politie woensdag.

Bitcoins, Rolex, verboden wapens en XTC

Een voorlopig hoogtepunt van het door het FIT ingestelde onderzoek vormde de zoeking in drie verschillende panden in de gemeente Heerhugowaard en Alkmaar op donderdag 19 september. Hierbij werden Bitcoins ter waarde van 261.000,- euro, een Rolex horloge met taxatiewaarde 7.000,- euro, drie vermoedelijk verboden wapens en een dertigtal XTC pillen in beslag genomen. Tijdens de zoekingen werden geen verdachten aangehouden. Het onderzoek naar de criminele gedragingen en de verdachten wordt voortgezet.

FIT

Het FIT is een samenwerkingsverband tussen het Openbaar Ministerie, FIOD, Belastingdienst, Gemeenten in de regio Noord-Holland en de Politie eenheid Noord-Holland. Het doel is om tijdens de onderzoeken zoveel mogelijk geld en kostbaarheden af te pakken van criminelen. Misdaad mag uiteindelijk niet lonen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):