dinsdag, 8. oktober 2019 - 17:04

Verdachte schietincident Heerlen aangehouden in Frankrijk

Franse politieagenten bij auto
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Heerlen

Een man die verdacht wordt betrokken te zijn bij een schietincident in Heerlen, is 19 september aangehouden in Frankrijk. In samenwerking met de Franse autoriteiten is de 31-jarige verdachte donderdag 3 oktober overgeleverd aan Nederland.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van poging doodslag op een 28-jarige man uit Heerlen. De Heerlenaar raakte op 17 mei 2019 op klaarlichte dag in conflict met vier mannen, waaronder de verdachte. De ruzie vond plaats op een speelveldje aan de Verschuurstraat. Hierbij zijn schoten gelost en is de Heerlenaar zwaargewond geraakt.

Na het incident sloeg de verdachte op de vlucht. Op vordering van de officier van justitie, vaardigde de rechter-commissaris vervolgens een Europees Arrestatiebevel (EAB) uit. Op 19 september jl. hield de Franse politie de verdachte aan tijdens een verkeerscontrole. Afgelopen donderdag is de man overgeleverd aan Nederland.

De verdachte is dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot de voorlopige hechtenis van de man te verlengen met 14 dagen. De drie andere mannen zijn (vooralsnog) als getuige aangemerkt in het onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: