vrijdag, 11. oktober 2019 - 21:32 Update: 11-10-2019 21:34

Radioman Sjors Fröhlich wordt nieuwe burgemeester Vijfheerenlanden

burgemeester-vergadering-microfoon
Foto: Archief EHF
Vijfheerenlanden

De gemeenteraad van Vijfheerenlanden heeft in een buitengewone besloten raadsvergadering op 9 oktober 2019 besloten om Sjors Fröhlich (52) aan te bevelen als nieuwe burgemeester van de gemeente Vijfheerenlanden. Dit heeft de gemeente Vijfheerenlanden bekendgemaakt.

Hoofdredacteur

Sjors Fröhlich is nu hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. De nieuwe burgemeester volgt Jan Pieter Lokker op, die waarnemend burgemeester is sinds afgelopen januari.

Ervaring op het gebied van media

De gemeenteraad ziet in Sjors Fröhlich een communicatief, doortastend en verbindend burgemeester. Hij heeft zich laten zien als een betrokken, strategische en gepassioneerde bestuurder met het hart op de juiste plaats. Hij beschikt over een indrukwekkend netwerk en heeft zich als stressbestendig laten zien. Zijn specifieke ervaring op het gebied van media, communicatie en crisisbeheersing ziet de raad als zeer gewenste pre.

Voordracht

De vertrouwenscommissie heeft de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de profielschets die de gemeenteraad op 16 mei 2019 heeft vastgesteld. De gemeenteraad herkent in de heer Fröhlich de belangrijke aspecten als innovatief en creatief, doorzettings- en inlevingsvermogen vanuit de profielschets. De gemeenteraad ziet hem als de enige echte Vijfheerenlander die het bestuur, organisatie en inwoners mee kan nemen naar een bruisende gemeente met veel ambitie.

Benoeming

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan de commissaris van de Koning aangeboden. De benoeming is definitief na ondertekening van het Koninklijk Besluit.

Categorie:
Provincie: