woensdag, 23. oktober 2019 - 16:39 Update: 24-10-2019 9:23

Eigenaar restaurant doodgeschoten in Amsterdam

liquidatie-politie-ambu
Foto: Bon
liquidatie-politie-ambu
Foto: Bon
Amsterdam

Op het Hugo de Grootplein in Amsterdam-West heeft rond 15.45 uur een schietincident plaatsgevonden. 'Daarbij zijn twee personen zwaargewond geraakt waarvan er één kort daarna aan zijn verwondingen is overleden', zo heeft de politie rond 16.20 uur inmiddels bevestigd.

Twee verdachten in auto gevlucht, een aangehouden

Op de Admiraal de Ruijterweg is het vermoedelijke vluchtvoertuig aan de kant gezet door de politie. Daarbij heeft een politieagent een waarschuwingsschot gelost. Bij deze actie is één verdachte aangehouden. Zijn betrokkenheid bij het dodelijk schietincident op het Hugo de Grootplein wordt onderzocht.

Eigenaar en medewerker

Het dodelijke slachtoffer zou de eigenaar van het restaurant de 49-jarige Servische Goran Savic zijn, zo meldt de politie. Het zwaargewonde slachtoffer is een medewerker van het restaurant.

Onderzoek

De politie heeft rond de plek vana het schietincident een afzetting gemaakt met hekken met blauwe zeilen en is een onderzoek begonnen. Daarbij worden diverse getuigen gehoord. Forensische rechercheurs hebben een witte tent neergezet op de plek van het schietincident een zijn een sporenonderzoek begonnen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: