vrijdag, 15. november 2019 - 16:47 Update: 15-11-2019 16:51

Nieuwe aanhouding in Marengo-onderzoek

Foto van detentiecentrum | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Utrecht

De politie heeft deze week een 33-jarige man uit Utrecht aangehouden in het zogeheten Marengo-onderzoek naar moorden en pogingen tot moord binnen en buiten het criminele milieu. De aanhouding vond al afgelopen dinsdag plaats maar het Openbaar Ministerie heeft dit vrijdag pas bekendgemaakt.

Aanslag op Spyshop

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de voorbereiding van een aanslag met een bazooka of handgranaten op een spyshop in Nieuwegein in 2015. Een medewerker van deze spyshop werd op 9 september 2015 geliquideerd.

Opdracht liquidatie

'De opdracht voor deze liquidatie  en de aanslag op de spyshop zijn vermoedelijk gegeven door Ridouan Taghi, de voortvluchtige hoofdverdachte in het Marengo-proces', aldus het OM. Voor informatie die leidt tot zijn aanhouding is een beloning uitgeloofd van 100.000 euro.

Twee weken in bewaring

De aangehouden Utrechtenaar wordt ook verdacht van deelneming aan de criminele organisatie van Taghi. De rechter-commissaris heeft hem vrijdag voor twee weken in bewaring gesteld. De volgende zittingsdagen in het Marengo-proces zijn op 12 en 13 december.

Categorie:
Provincie: