donderdag, 28. november 2019 - 12:53 Update: 28-11-2019 16:02

Man meldt zich met brandwonden na explosie drugslab Weert

Foto van brandweerman en brandweerwagen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Weert

Donderdagochtend is door de politie in een schuur aan de Heihuisweg in Weert een in werking zijnde productielocatie voor synthetische drugs aangetroffen. 'De schuur staat los van een woning en bevindt zich in het buitengebied', zo meldt de politie donderdag.

Brand en explosie

'Rond 11.00 uur kwam een melding bij de brandweer binnen van een brand in een schuur. Ter plekke bleek dat er in de schuur mogelijk synthetische drugs geproduceerd werden. Er was een explosie geweest en er bevonden zich enkele kleine brandhaarden in de schuur. De brand is inmiddels gedoofd.

LFO

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is in kennis gesteld en is onderweg naar Weert. Of het hier om een grote productielocatie gaat, is nog niet bekend. Het productieproces zal eerst op een veilige manier beëindigd moet worden, alvorens er verder onderzoek verricht kan worden.

Aanhoudingen

De politie heeft inmiddels één persoon, de bewoner van het pand, aangehouden. In de loop van donderdagmiddag zijn in het Radboudumc-ziekenhuis in Nijmegen twee personen opgenomen die waarschijnlijk betrokken zijn bij de productielocatie van synthetische drugs in Weert en de brand die daarbij donderdagochtend ontstond. Een derde persoon ging er snel vandoor. Ze waren met een busje, dat bij één van de toegangsdeuren naar de Spoedeisende Hulp werd geparkeerd. Gelet op de aard van de verwondingen, die mogelijk te maken konden hebben met de productie van drugs, stelde het ziekenhuispersoneel de politie in kennis. Deze was snel ter plaatse en zag voor de toegang naar de Spoedeisende Hulp het busje staan. Daarin bevonden zich spullen die maken konden hebben met de productie van synthetische drugs. Daarop is de brandweer in kennis gesteld en is uit voorzorg die toegang naar de Spoedeisende Hulp kort dicht gegaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):