vrijdag, 29. november 2019 - 17:17 Update: 23-01-2020 23:17

Bloemisterijen vanaf 2 december een stuk 'groener' dankzij Bee-O

Bloemisterijen vanaf 2 december een stuk groener dankzij Bee-O
Foto: Bee-O
Aalsmeer

Eindelijk komt er een antwoord om het milieu vanuit de bloemen en plantensector flink aan te pakken. Het antwoord is Bee-O die vanaf maandag 2 december haar sierteelt gaat aanbieden aan bloemisterijen in Nederland en daarbuiten.

Bee-O is daarmee het eerste handelsplatform dat fijnmazige distributie van biologische bloemen en planten mogelijk maakt binnen Royal Flora Holland in Aalsmeer.

Bee-O is enige tijd terug de samenwerking gestart met biologische kwekers in Nederland.

Brent Kaandorp 

In het vakblad de Bloemenkrant zegt één van de initiatiefnemers, Brent Kaandorp: "het is ons eindelijk gelukt de impasse te doorbreken! Want hoeveel moeite hebben de telers van biologische producten niet gehad tot nu toe om hun producten te vermarkten?"Dat is inderdaad waar, want het aanbod in biologische producten is zeer beperkt en vanuit de kwekers kwam vaak het geluid dat ze moeite hebben met de afzet, zeker voor de juiste prijs.

Bee-O

Bee-O richt zich op het creëren van een pull uit de markt op bloemisten-niveau, en gaat deze alleen bedienen via de groothandel en exporteur.

Kaandorp hoopt dat alle groothandels en exporteurs ons benaderen om te koppelen. En in onze webshop uit gaan boeken voor hun klanten natuurlijk!"

Bij de teelt van sommige bloemen en planten worden veel bestrijdingsmiddelen gebruikt. Bij sierteelt is het vaak nog moeilijker om zonder bestrijdingsmiddelen te werken dan bij voedsel, aldus Milieu Centraal. Ook worden vele bloemen vanuit het buitenland ingevlogen om vervolgens hier geveild te worden. Bee-O wil dit zoveel mogelijk bestrijden, door met Nederlandse biologische telers samen te werken naar een schonere wereld. 

Update:

De handel in de biologische bloemen en planten lijkt haar vruchten af te afwerpen. Ook andere landen, waaronder Duitsland, België en ook Engeland hebben interesse in het aanbod van Bee-O.