vrijdag, 6. december 2019 - 16:46 Update: 06-12-2019 16:47

Langste straatnaam van Nederland is in Duiven-Westervoort

Langste straatnaam van Nederland is voor Duiven-Westervoort
Duiven-Westervoort

De langste straatnaam van Nederland is vandaag door wethouder Gemma Tiedink en de burgemeester van het Horsterpark onthuld! Gelukkig woont er niemand aan deze straat, want je adres achterlaten op een brief of in je mail duurt wel even.

Het straatnaambord van 2,6 meter met de naam: Laan van de landinrichtingscommissie Duiven en Westervoort, staat nu in het Horsterpark.

Een mooie onthulling voordat drie dagen Dickens in de Liemers van start gaat. Dit jaar het 5de jaar voor Dickens in de Liemers.

Geschiedenis

De herinrichtingscommissie Duiven-Westervoort heeft zich bezig gehouden met ruilverkaveling tot de aanleg van fietspaden. Eén van de meest in het oog springende deelprojecten van de herinrichting was het ontwerp en de aanleg van het Horsterpark. Dit park is inmiddels uitgegroeid tot het groene uitloopgebied, waar inwoners van de gemeenten Duiven en Westervoort in groten getale en met veel plezier gebruik van maken.

Met de straatnaam: Laan van landinrichtingscommissie Duiven en Westervoort, wil men graag op een symbolische wijze een blijvende herinnering scheppen aan het belang van de landinrichtingscommissie voor de herinrichting van Duiven en Westervoort.