donderdag, 26. december 2019 - 12:03 Update: 26-12-2019 12:04

Dronken automobilist auto kwijt na 120 km/u door woonwijk

Foto van motoragent in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Middelburg

Woensdagochtend wilde een motoragent rond 06.15 uur een personenauto controleren. 'De auto reed op een nogal ‘opvallende manier’ over de Blauwedijk in Middelburg en ging vervolgens met hoge snelheid de Schroeweg op', zo meldt de politie donderdag.

120 km/h door woonwijk

'De motoragent is achter de auto aangereden en zag hoe de bestuurder zijn snelheid bleef verhogen. De auto reed met ongeveer 100 kilometer per uur de Statenlaan in. Toen de motoragent de automobilist een stopteken gaf werd de snelheid alleen maar hoger en waren er uitlopers tot 120 kilometer per uur', aldus de politie.

Weggerend

De achtervolging ging via de J.W. Thibautstraat, de  Johan van Reigersbergstraat, via de J.G. Schorerstraat en de J.A. van de Perrestraat weer terug naar de Johan van Reigersbergstraat. Daar zette de bestuurder de auto in een parkeervak en rende  vervolgens hard weg.

Aanhouding

De man werd even later op het Meiveldpad aangehouden door de politie. Hij is ingesloten in een politiecellencomplex. Daar heeft hij een verklaring afgelegd en is hij ’s middags weer naar huis gestuurd. 

Auto kwijt en 4x teveel gedronken 

De auto waarin hij had gereden is, na overleg met de Officier van Justitie, in beslag genomen vanwege het a-sociale rijgedrag van de bestuurder. Het rijbewijs van de man (beginnend bestuurder) is ingevorderd omdat hij bijna vier keer teveel gedronken had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Daarna vindt nog overleg plaats met de Officier van Justitie over de verdere afhandeling van de zaak.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: