De brieven werden in het tijdsbestek van één week bezorgd bij respectievelijk een hotel en een tankstation in Amsterdam, een makelaarskantoor in Utrecht en een tankstation en autobedrijf in Rotterdam.
De bombrieven hebben geen schade berokkend omdat de explosieven niet zijn afgegaan, maar hadden zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken. Er wordt ernstig rekening mee gehouden dat er sprake is van één en dezelfde afzender.
De recherche heeft de zaak in onderzoek en de bombrieven worden nader onderzocht door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut. Bij het onderzoek zijn ook specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en een Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) betrokken.
Op deze brieven staat als afzender het CIB vermeld, gevestigd aan de Wilhelminakade te Rotterdam. Op het hoofdkantoor van het CIB zelf is op donderdag 2 januari ook een verdachte brief aangetroffen, waar op dit moment onderzoek naar wordt gedaan. Uit het onderzoek door de recherche is gebleken dat dit bureau verder geen enkele betrokkenheid heeft bij deze zaak.
Preventie
Let dus goed op! Krijgt u een dergelijke brief met een verdikking erin, waarbij de naam, het adres en het logo van het CIB niet op de envelop zelf zijn gedrukt, maar de geadresseerde en de afzender afzonderlijk van elkaar op twee stickers op de envelop zijn geplakt – open deze brief dan niet en bel direct 112.