zaterdag, 4. januari 2020 - 17:51 Update: 04-01-2020 17:55

Bejaarde man (74) bedreigd en mishandeld in Volkel, politie zoekt getuigen

bejaarde man, bedreigd, mishandeld, volkel
Volkel

De politie is op zoek naar getuigen van de bedreiging en mishandeling van een 74-jarige man uit Volkel.

Het slachtoffer opende vrijdagavond rond 21.45 uur de voordeur van zijn woning aan de Leeuwstraat nadat er werd aangebeld. De man die voor de deur stond, wilde de woning binnengaan en bedreigde de bejaarde man met een vuurwapen. Het lukte het slachtoffer de belager buiten te werken, maar hij kreeg daarbij wel een klap tegen zijn hoofd met het vuurwapen. De verdachte ging er vervolgens snel vandoor. Waarom hij het op het slachtoffer gemunt had, is niet duidelijk.

De verdachte is circa 20 jaar, heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk en droeg een donkere jas en muts. De politie heeft al getuigen gesproken die kort voor het incident enkele mannen hebben gezien die zich verdacht ophielden in de buurt van de woning. Nadien hebben anderen gezien dat er na de mishandeling een donkerkleurige auto met enkele mannen is weggereden. Het is echter de vraag of dit dezelfde mannen zijn.

De politie neemt de bedreiging uiterst serieus en is een rechercheonderzoek gestart. De politie zoekt getuigen die meer informatie hebben, vooral over de donkerkleurige auto met daarin de mannen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: