woensdag, 22. januari 2020 - 17:51 Update: 22-01-2020 17:56

Tweede aanhouding in onderzoek dodelijk schietincident Schiedam

forensisch-onderzoek-lichaam
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Schiedam

Woensdagochtend heeft de politie, in het onderzoek naar het dodelijk schietincident op 28 december in een Schiedamse woning waarbij een 26-jarige man om het leven kwam, in Den Haag een tweede verdachte aangehouden. 'Het gaat om een 31-jarige man', zo meldt de politie woensdag.

Man uit Rijswijk omgekomen

Op die zaterdag de 28e moet er tussen 19.00 en 20.00 uur in de woning aan de Boomgaardstraat geschoten zijn. Hulpdiensten gingen ter plaatse en troffen de zwaargewonde Rijswijker aan. De medische hulp mocht uiteindelijk niet baten.

Drie personen gevlucht

Onderzoek wees uit dat na het schietincident drie personen het huis hadden verlaten. Het vermoeden bestaat dat een van hen gewond was geraakt. Over een afstand van ruim 400 meter werd namelijk een bloedspoor aangetroffen. Deze liep tot de Ooievaarsteeg, waar het drietal waarschijnlijk door een automobilist is opgepikt.

Eerste aanhouding: 14 januari

In het onderzoek was al één aanhouding verricht. Dat gebeurde op dinsdag 14 januari. Het gaat om de 41-jarige bewoner van de Schiedamse woning.

Derde verdachte en bestuurder auto

Onder andere twintig rechercheurs hebben de zaak in onderzoek. Zij riepen in de uitzending op dinsdag 21 januari via Opsporing Verzocht de hulp van het publiek in. In de tv-uitzending werden er onder meer bewakingsbeelden waarop het verdachte drietal is te zien. Deze beelden zijn afkomstig van bewakingscamera’s die langs de vluchtroute hangen. Het rechercheonderzoek richt zich nog steeds op een derde verdachte die op die beelden te zien is. Verder bestaat het vermoeden dat het drietal is opgepikt met een auto vanaf de Ooievaarsteeg. Het onderzoek richt zich daarom ook op de bestuurder van die auto.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: