vrijdag, 24. januari 2020 - 19:30

Minister-president Rutte bij Nationale Holocaust Herdenking

rutte
Foto: Tweede Kamer
Amsterdam

Minister-president Rutte is zondag 26 januari 2020 aanwezig bij de Nationale Holocaust Herdenking in Amsterdam. Tijdens de herdenking houdt de minister-president een toespraak en legt hij samen met staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een krans bij het Spiegelmonument ‘Nooit meer Auschwitz’. Ook minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid is bij de herdenking aanwezig.

Sinds 2015 is de bevrijdingsdatum van Auschwitz, 27 januari 1945, een door de VN vastgestelde internationale dag van herdenking: The Holocaust Memorial Day. Over de hele wereld worden op die datum slachtoffers van de Holocaust en andere genocides herdacht. Ook in Nederland zijn er rond deze dag bijeenkomsten, die worden afgesloten met de nationale herdenking.

De Nationale Holocaust Herdenking vindt ieder jaar plaats in het Wertheimpark in Amsterdam op de laatste zondag in januari. Dit jaar spreken, naast minister-president Rutte, onder andere de voorzitter van het Nederlands Auschwitzcomité, Jacques Grishaver en de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema.

Categorie:
Provincie: