woensdag, 29. januari 2020 - 17:18 Update: 29-01-2020 17:20

Duitse privé-detective met wapens in de auto aangehouden op A2

politie-snelweg-vluchtstrook
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Breukelen

De politie heeft dinsdag 28 januari op parkeerplaats Haarrijn langs de A2 bij Breukelen een 41-jarige Duitser aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De man had namelijk een vuurwapen, een ploertendoder en een bus pepperspray in zijn auto.

Bloednerveus

Medewerkers van de Dienst  Infrastructuur van de Landelijke Eenheid gaven de bestuurder op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht een volg-teken om hem op de parkeerplaats Haarrijn te controleren. Het viel de agenten op dat de 41-jarige bestuurder bloednerveus was. Al snel werd duidelijk waarom. In het middenconsole troffen de agenten namelijk een vuurwapen aan. 

Privé-detective

De bestuurder werd direct aangehouden en bij nader onderzoek in de auto troffen de agenten ook nog een ploertendoder en een bus pepperspray aan. Het bezit van al deze wapens is verboden.  De bestuurder verklaarde dat hij deze wapens bezit in verband met zijn beroep, hij is namelijk privé-detective. Hij was echter vergeten ze in Duitsland te laten. De wapens zijn in beslag genomen en de man is na verhoor met een dagvaarding weer op vrije voeten gesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: