zaterdag, 1. februari 2020 - 10:09 Update: 01-02-2020 10:11

Man loopt op sokken rond met hakbijl in Tilburg

bijl
Foto: SXC
Tilburg

De politie heeft vrijdagmiddag in Tilburg een man die op zijn sokken met een hakbijl had rondgelopen en zijn vriendin die omstanders en politieagenten bedreigde en beledigde aangehouden.

Melding man met hakbijl op sokken

Rond 13.20 uur kwam er bij het operationeel centrum de melding binnen vanuit de Mahlerstraat: Er zou een man op zijn sokken rondlopen met een hakbijl in zijn hand. Meerdere politie-eenheden werden naar die straat gestuurd. Op aanwijzing van getuigen kon de man getraceerd worden in een flatwoning. Op dat moment had hij de hakbijl niet meer bij zich. 

Geld en hennepvoorraad

Bij de veiligheidsfouillering van zijn kleding werd een geldbedrag en een handelsvoorraad hennep gevonden. De verdachte, die daar woonde, is aangehouden voor het bezitten en mogelijk verhandelen van drugs en van het mogelijk witwassen. De hakbijl stond nog bij zijn voordeur. Net voordat de verdachte in een surveillanceauto werd geplaatst probeerde hij, met handboeien om, weg te rennen. Vluchten kon niet meer, hij werd direct tegen de grond gedrukt door de agenten en alsnog in de auto gezet.

Bedreiging

Tijdens de aanhouding van de verdachte kwam zijn partner aangereden. Toen ze uitstapte begon ze direct met beledigen van de agenten. Een omstander gaf aan dat hij door haar bedreigd was. De vrouw, die ook in de flatwoning woonde, is aangehouden. Later is de woning van het tweetal doorzocht waarbij nog meer hennep is aangetroffen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: