zaterdag, 1. februari 2020 - 11:34 Update: 01-02-2020 11:44

Inbreker overleden na val van dak van flat in Leeuwarden

flat-mondriaanstraat
Foto: Screenshot Google Streetview
Leeuwarden

De politie kreeg vrijdagvond rond 19.00 uur een melding binnen van een mogelijk inbraak op het dak van een flat aan de Mondriaanstraat in Leeuwarden. 'Toen de agenten bij de flat aankwamen gaven getuigen aan dat er op de bovenverdieping mogelijk iemand was.

Levenloos lichaam op straat

Op het moment dat de agenten poolshoogte wilden nemen, kwam er ook een melding binnen dat er een levenloos lichaam was aangetroffen in de Mondriaanstraat. Hierop is het gebied rondom de flat direct afgezet voor uitgebreid onderzoek.

Gevallen

De agenten zijn hierna alsnog naar de bovenverdieping van de flat gegaan, maar hebben daar niemand meer aangetroffen. Uit het onderzoek naar de dode man op straat is gebleken dat de man had ingebroken op de bovenste verdieping van de flat. De man heeft een poging gedaan om van het dak af te komen en is daarbij vermoedelijk gevallen. 

Onderzoek

Het onderzoek naar de dood van de man is afgerond. Het lichaam van de man is overgedragen aan de familie. De politie onderzoekt nog of er meerdere verdachten bij de inbraak betrokken waren.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):