dinsdag, 4. februari 2020 - 9:44

Man aangehouden voor schietincident Rhoneweg

Foto van man met handboeien om
Foto: Politie
Amsterdam

De politie heeft vrijdagavond 31 januari 2020 een 33-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht de schutter te zijn bij een schietincident een week eerder op de Rhoôneweg. Daarbij raakte een beveiliger zwaargewond. Hoewel het slachtoffer inmiddels is ontslagen uit het ziekenhuis is de verwachting dat hij nog langere tijd nodig heeft om te herstellen. Dit maakte de politie vandaag bekend.

Agenten kwamen op vrijdag 24 januari 2020 bij een schietincident waar een 34-jarige Amsterdamse beveiliger gewond raakte. Het slachtoffer was na zijn dienst door een man op een scooter beschoten. Het slachtoffer herkende de schutter als een man die hij eerder die nacht uit een horecagelegenheid had gezet, omdat hij zich in beschonken toestand misdroeg.

Bekennende verklaring

De schutter reed na het schietincident snel weg en ondanks een zoektocht van de politie werd hij niet meer gevonden. Grondig recherchewerk leidde uiteindelijk tot de aanhouding van een verdachte in de buurt van de flat Geldershoofd. De verdachte heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd en is voorgeleid aan de rechter-commissaris voor een periode van 14 dagen. Het gaat om een 33-jarige Amsterdammer.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: