woensdag, 11. maart 2020 - 16:33 Update: 11-03-2020 16:53

Fietsster (59) overleden na aanrijding in Oudewater

ambulance-handschoen
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Oudewater

Een 59- jarige vrouw uit Oudewater, die dinsdag rond 14.15 uur op de Hendrik van Viandenstraat zwaargewond raakte bij een aanrijding met een bestelauto, is later op de dag in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dit meldt de politie die onderzoek doet naar de precieze toedracht van het ongeluk en op zoek is naar mogelijke getuigen.

Parkeervak

Dinsdagmiddag rijdt een bestelbusje achteruit over de Hendrik van Viandenstraat in Oudewater, met de bedoeling een parkeervak in te rijden. De 32-jarige bestuurder van het bestelbusje ziet niet dat er op dat moment een fietsster achter zijn voertuig bevindt. Het komt tot een aanrijding. De fietsster komt ten val en raakt zwaargewond.  De vrouw wordt overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij enige tijd later als gevolg van haar verwondingen overlijdt.

Getuigen gezocht

De politie doet onderzoek naar de toedracht en wil graag spreken met mensen die getuigen zijn geweest van het ongeval. Ook zijn we op zoek naar mensen die rond 14.15 uur hebben geparkeerd of zijn weggereden uit een parkeervak aan de Hendrik van Viandenstraat, ter hoogte van het gezondheidscentrum. Hen wordt gevraagd contact met de politie op te nemen via 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: